Module termice pentru limitarea pierderilor si costuri mai mici la factura de incalzire

Module termice pentru limitarea pierderilor si costuri mai mici la factura de incalzire

Reprezentanţii Primăriei lucrează în această perioadă la un nou proiect privind reorganizarea sistemului centralizat de încălzire a oraşului. Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, spune că din 2016, municipalitatea intenţionează să nu mai fie folosit CET-ul din Platforma II, ci să se furnizeze agent termic cu ajutorul unor module ce vor fi amplasate în diverse puncte din oraş.
Chiar de anul viitor, una din cele patru centrale primite de la Primăria Alexandria ar putea fi amplasată în zona centrală a municipiului. Se intenţionează scoaterea magistralei care străbate oraşul, mai ales pentru faptul că sunt zone unde actualul CET nu mai are consumatori. În acest fel se vor reduce costurile mari ce provin din pierderile suferite din pricina reţelelor de transport învechite, dar şi a distanţei mari de transport.
Tot din 2016, municipalitatea doreşte ca în cartierele giurgiuvene unde cererile privind furnizarea agentului termic în sistem centralizat vor fi sub 10% să fie montate alveole. De asemenea, primarul Nicolae Barbu a spus că vor fi acordate ajutoare financiare pentru racordarea la reţeaua de gaze naturale. Municipalitatea caută soluţii în acest sens, mai ales că există programul guvernamental “Termoficare 2006-2015” , iar sursele de finanţare ar putea veni de acolo într-o cotă parte, iar restul de la autoritatea locală.

Ultima modificare: 27.11.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Ultimele pregatiri pentru 1 Decembrie

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.